Marcová mesačná sviečka môže napovedať veľa o budúcnosti BTC – ako dopadol prvý kvartál 2021?

Mesiac marec zvykol byť v kryptomenovom svete braný ako „negatívny.“ Bolo to najmä preto, že počas tohto mesiaca sa Bitcoin väčšinou prepadol na cene, niekedy viac, inokedy menej. To sa očakávalo aj tento marec, avšak zdá sa, že momentum, ktoré má aktuálne Bitcoin, len tak niečo nezastaví. Svedčí o tom hneď niekoľko faktov a poznatkov, ktoré si dnes zhrnieme, pričom ale musím vopred upozorniť, že nejde o „predpovedanie budúcnosti,“ ale iba o zamyslenie sa nad celou situáciou na trhu.

Šesť zelených sviečok tu nebolo od 2013

Okrem toho, že nám marec ukázal, že nemusí byť vždy iba červeným mesiacom v kryptomenovom svete, rovnako sa mu teraz podarilo dokončiť jav, ktorý sme nevideli už od roku 2013. Tým je 6 zelených mesačných sviečok najväčšej kryptomeny za sebou. Naposledy, keď k nim došlo, sa Bitcoin obchodoval za približne 140 dolárov, spravil korekciu na približne 100 dolárov, aby následne narástol o takmer 700 %.  

Odvtedy sa tento jav pokúsil zopakovať hneď niekoľkokrát, pričom sa mu to nikdy nepodarilo. V roku 2017 sa napríklad po 5 zelených sviečkach objavil červený september, ktorý ale následne naštartoval takmer 400 % rally na nové ATH v priebehu troch mesiacov.

Prečítajte si tiež: Inštitúcie vyhľadávajú kryptomeny čoraz častejšie: Goldman Sachs nie je výnimkou

Päť zelených sviečok sme sa dočkali aj v roku 2019, kedy sa medzi februárom a júnom dostal Bitcoin zo sumy 3 500 dolárov na viac ako 10 000 dolárov (s lokálnym high na hranici 14 000 dolárov), avšak tento rast bol pravdepodobne zaznamenaný najmä vďaka obrovskému podvodu a Ponzi schéme PlusToken. Pridanie siedmej zelenej sviečky by nastalo vôbec po prvý krát v histórii, čo je niečo, čo treba brať určite v úvahu do blízkej budúcnosti.

Tu samozrejme treba hneď upozorniť, že akékoľvek cenové pohyby v minulosti neznamenajú, že sa musia zopakovať aj budúcnosti. Nikto z nás nemá žiadnu schopnosť či čarovnú guľu, ktorá by vedela predpovedať budúcnosť a preto nemožno brať tento článok ani ako signál ani ako predikciu, ale skôr iba zamyslenie sa nad aktuálnou situáciou.

Na tento jav rovnako upozorňuje aj skúsený obchodník a známy trader Peter Brandt, ktorý verí, že korekcia môže prísť už čoskoro. Rovnako pritom povedal, že má v pláne ju využiť, pričom upozornil, že výraznejšia korekcia môže nepekne ovplyvniť psychiku najmä nováčikov na trhu.

Prvý kvartál priniesol množstvo prísľubov do druhého

Okrem toho, že Bitcoin zaznamenal šesť zelených mesačných sviečok za sebou, rovnako sa mu len za posledné tri mesiace podarilo doručiť hneď niekoľko úžasných správ najmä čo sa adopcie týka.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Na najväčšiu kryptomenu sa totižto už sústreďujú obrovské spoločnosti po celom svete, čo iba za posledné dva dni potvrdili banka Goldman Sachs a platobný gigant PayPal. Okrem nich ale v prvom kvartáli pribudla ešte podpora Bitcoinu (cez rôzne služby, produkty či dokonca priamo investíciu do BTC) od takých spoločností ako Tesla, Morgan Stanley, VISA, Mastercard či BNY Mellon.

Ani preto sa nikto nemôže čudovať tomu, že len v prvom kvartáli 2021 zaznamenal Bitcoin zdvojnásobenie svojej ceny a takisto vytvorenie nového ATH na hranici 62 000 dolárov. Tvorenie nového ATH sme však mohli vidieť takmer každé dva týždne, pričom je pravdepodobné, že na sume 62 000 dolárov tento bullrun neskončí.

To sa môže stať najmä preto, že banky Morgan Stanley a Goldman Sachs sa vyjadrili, že nové kryptomenové produkty budú ponúkať svojim klientom už čoskoro, pričom sa očakáva, že by to malo byť najneskôr do polovice roka 2021. Navyše, Tesla aj PayPal sa vyjadrili, že možnosti používať kryptomeny nielen pre obyvateľov USA (ako je to teraz), ale pre celý svet, majú v pláne spustiť najneskôr do konca tohto roka.

Práve zoznam spoločností, ktoré kryptomeny podporujú sa rozrástol v prvom kvartáli 2021 (ale najmä za posledných 6 mesiacov) o extrémne veľké mená, pričom nič nenasvedčuje tomu, že tento trend by mal prestať. Aj preto si asi iba málokto vie predstaviť, že by nám teraz Bitcoin priniesol za druhý kvartál 2021 tri červené sviečky. To však neznamená, že také niečo Bitcoin nemôže spraviť, pretože ako všetci dobre vieme, táto kryptomena sa správa absolútne nepredvídateľne, na čo treba vždy pamätať.

Zdroje: https://bitcoinist.com/, https://cointelegraph.com/, https://u.today/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences