Jack Dorsey: Square pripravuje vlastnú Bitcoin hardware peňaženku

Jack Dorsey je veľkým fanúšikom Bitcoinu. To všetci dobre vieme už istý čas. Jeho spoločnosť Square, ktorá sa zameriava na rôzne digitálne riešenia či moderné platobné systémy má pritom na svojej súvahe viac ako 8 000 BTC, čím sa zaraďuje medzi najväčšie verejne obchodované spoločnosti, ktoré sa rozhodli spraviť tento krok. Dorsey sa pritom počas Bitcoin Miami Conference 2021 pred pár týždňami vyjadril, že keby Bitcoin potreboval jeho vývojárske schopnosti, tak by sa bez problémov vzdal svojej pozície CEO Twitteru a začal by riešiť tieto problémy. Aj keď povedal, že si myslí, že to aktuálne potrebné nie je, tak práve Square sa rozhodla istý problém začať riešiť.

Konkurencia pre Ledger či Trezor?

Jeden z hlavných vývojárov pre Square, Jesse Dorogusker, sa pred niekoľkými dňami na svojom Twitter účte vyjadril, že Square začína pracovať na vývoji novej Bitcoin hardware peňaženky. Tieto slová boli neskôr potvrdené retweetom Jacka Dorseyho, ktorý skutočne potvrdil, že Square už začína pracovať na takejto peňaženke.

Hneď od začiatku si pritom mali stanoviť, čo má byť jej cieľom. Samozrejme, že okrem extrémnej bezpečnosti sa Square pozerá aj na open source riešenia z pohľadu softwaru aj hardwaru. Okrem toho sa má táto spoločnosť zamýšľať konkrétnejšie aj nad možnosťou „assisted-self-custody,“ ktorá by mala umožňovať akúsi bezpečnú zdieľanú možnosť držania kryptomien. Viac detailov však o tejto možnosti zatiaľ zverejnených nebolo.

Jesse Dorogusker sa naopak už vyjadril, že čoskoro príde ku vytvoreniu nového malého tímu, ktorý bude pracovať iba na tomto projekte. V jeho vedení by mal byť Max Guise, ktorý pracoval vrámci Square už na niekoľkých produktoch, pričom by malo prísť aj ku kolaborácii s Thomasom Templetonom.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Celkovo tak pôjde o pomerne skúsený tím, čo by mohlo znamenať, že daná peňaženka, ktorej názov, dizajn či dokonca konkrétna úloha alebo „špecialita“ nie sú ešte známe, by mohla predstavovať konkurenciu pre Ledger a Trezor.

Tieto dve spoločnosti sú so svojimi produktami a službami nepochybne na vrchole čo sa týka bezpečnosti kryptomien, avšak Jack Dorsey je zárukou kvalitného projektu. Ten by tak mohol v prípade úspechu predstavovať výrazný problém nielen kvôli silnému technologickému pozadiu, ale takisto aj kvôli marketingovej sile. Len Jack Dorsey má na svojom Twitteri viac ako 5,5 milióna sledovateľov, čo je číslo, ktoré sa určite nedá opomenúť.

Priority pre Square

Ako sme už vyššie spomenuli, tak jednou z priorít pre Square má byť samozrejme hlavne bezpečnosť danej peňaženky. Na druhú stranu, také niečo je úplne pochopiteľné a tak bude asi všetkých zaujímať, čo inovatívne či nové si Square pripravuje. Aj napriek tomu, že veľa detailov zatiaľ známych nie je, tak sa Dorsey či Dorogusker vyjadrili, že cieľom danej peňaženky má byť najmä navýšiť adopciu.

Prečítajte si tiež: VISA: Prostredníctvom krypto kariet sa za prvý polrok 2021 minula viac ako miliarda

To sa im má podariť najmä vďaka jednoduchej používateľnosti či spojeniu s mobilom, ktoré má byť jedným z kľúčových riešení, na ktorom má Square pracovať. Okrem toho má byť zaujímavá aj práve služba, respektíve koncept „assisted-self-custody,“ keďže aktuálne sa podľa Jacka Dorseyho musia rozhodnúť či chcú ľudia úplnú self custody (ukladanie kryptomien na vlastných hardware peňaženkách) alebo žiadnu self custody (ukladanie na burzách alebo hot wallets).

Zaujímavý je okrem toho aj prístup, ktorý chce Square zvoliť. Podľa neho totižto má prísť ku budovaniu tejto peňaženky v spojení s kryptomenovou komunitou, ktorej rady či postrehy budú vítané.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://decrypt.co/, https://beincrypto.com/, https://dailyhodl.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences