Hrozí Bitcoinu tradičný marcový prepad?

Bitcoin robí v posledných dňoch najmä pohyb smerom dole, aj keď nejde o nič vážne. Pár percent si odpísal za posledný týždeň, pričom niekoľko obchodníkov začína aj kvôli tomuto, aj kvôli tendencií Bitcoinu strácať na cene počas mesiaca marec, predpovedať, že v najbližších týždňoch sa ziskových čísiel z pohľadu Bitcoinu nemusíme dočkať. To však nie je ani zďaleka jediným pohľadom na aktuálnu situáciu, pričom alternatívu nám poskytne známy kryptomenový obchodník Capo, či výrazný pokles Bitcoinu z búrz.

Čaká nás tradičný krvavý marec?

Aj napriek tomu, že Bitcoin spravil tento rok veľmi pekný zisk, tak najmä posledný týždeň sa vniesol hlavne v duchu korekcie. Tá zostrelila Bitcoin zo sumy 58 000 dolárov až pod hladinu 44 000 dolárov, avšak aktuálne sa nachádza približne na hodnote 47 000 dolárov. Práve takýto prudší prepad, ktorý však v kryptomenovom svete nie je ničím ojedinelým, dal možnosť množstvu indikátorov aby vychladli. Práve tento fakt by mohol znamenať, že trh je pripravený na pokračovanie bullish trendu, pri ktorom sa očakáva, že sa dostaneme už nad hranicu 60 000 dolárov.

Prečítajte si tiež: Nová data ukazují, že lidé, kteří začali s nákupy v roce 2017, jsou většinou silnými HODLery

To by nás však nemohol čakať mesiac marec, ktorý býva historicky najviac krvavým mesiacom pre kryptomeny. Od roku 2011 nastala korekcia v marci až v 8 prípadoch, čo z neho robí historicky „najkrvavejší“ mesiac pre Bitcoin. Jedným dychom však treba povedať, že marec v roku 2012 priniesol „korekciu“ približne na hodnote -1 %, v marci roku 2015 sa Bitcoin „prepadol“ o -6 % a rok na to v tom istom mesiaci poklesol iba o -4 %. Tieto prepady tak boli takmer nebadateľné.

To sa však nedá povedať o všetkých, pretože v marci minulého roku sa aj vplyvom Covidu Bitcoin za 31 dní celkovo prepadol o -25 % a v roku 2018 bola po bullrune korekcia až -37 %. Napriek tomu, že tieto čísla sú už o čosi horibilnejšie, očakávať takmer 40 % prepad, ktorý by nás dostal približne na úroveň 25 000 dolárov aktuálne asi nie je úplne na mieste. Vylúčiť ich však určite nemôžeme, pretože ako nám Bitcoin a kryptomeny vždy radi potvrdia, to, čo sa očakáva najmenej, sa aj stane.

Alternatíva tu ale určite je

Aj preto je treba možno priniesť na aktuálnu situáciu alternatívny pohľad, ktorú priniesol kryptomenový obchodník Capo. Ten poukázal najmä na indikátory ako open interest či RSI, ktoré majú vyzerať pomerne bullish oproti tomu, v akom stave boli pred pár dňami/týždňami.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Sám sa pritom aktuálne pozerá na to, či býci udržia cenu Bitcoinu nad hranicou 42 000 dolárov. Pokiaľ sa tak nestane, očakáva prepad približne na 33 000 dolárov, avšak tento scenár je podľa neho menej pravdepodobný. Oveľa viac verí možnosti, že sa Bitcoin dostane na hranicu 42 000 dolárov, ktorú otestuje a následne sa vyberie nad 60 000 dolárov. Pokiaľ sa tak stane, tak sa Capo má pozerať na ATH cieľ až na hranici 80 000 dolárov, ktoré by mala najväčšia kryptomena dosiahnuť podľa tohto tradera do konca marca.

Pozitívnym znakom, ktorý sa však viaže viac na dlhodobejší vývoj Bitcoinu je fakt, že iba za posledný týždeň malo byť premiestnených 25 600 BTC len z burzy Coinbase na cold storage peňaženky. Tie sú často vnímané ako bezpečnejšia a lepšia cesta úschovy ako držanie kryptomien na burzách. Navyše, ako sme už niekoľkokrát informovali, presúvanie kryptomien na bezpečnejšie úložiská ako práve rôzny cold storage peňaženky je znakom, že investori veria v dlhodobý rast kryptomien a preto chcú svoju investíciu zabezpečiť.

Aký je váš aktuálny názor na to, kam sa trh pohne? Držíte sa stranou alebo veríte či už v rast alebo pokles Bitcoinu a celého kryptomenového trhu počas marca? O vaše názory sa neváhajte podeliť v komentároch nižšie alebo prostredníctvom našich sociálnych sietí ako Facebook či Telegram.

Zdroje: https://dailyhodl.com/, https://en.ethereumworldnews.com/ ,https://cointelegraph.com/,

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences