Donald Trump si myslí, že Bitcoin je scam

Bývalý americký prezident je bohužiaľ známy svojím zámerným polarizovaním spoločnosti a často sa nebráni ani šíreniu rôznych dezinformácií. Za svoje vyjadrenia si vyslúžil aj ban na svoje účty na sociálnych sieťach Facebook a Twitter. Počas nedávneho rozhovoru sa opäť vyjadroval aj ku kryptomenám a Bitcoin dokonca označil za scam. O úrovni jeho znalostí o kryptomenách to hovorí asi všetko podstatné.

Kontroverzný bývalý prezident USA stále nie je fanúšikom Bitcoinu a kryptomien

Počas rozhovoru pre Fox Business Network so Stuartom Varneym sa Trumpa pýtali na jeho názor na americké akciové trhy a kryptomeny. Dá sa povedať, že vo svojej odpovedi ho označil za podvod.

„Bitcoin, to sa javí ako podvod […] Nepáči sa mi, pretože je to mena, ktorá súťaží s dolárom. V podstate je to mena konkurujúca doláru. Chcem, aby bol dolár svetovou menou…“

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Označiť Bitcoin za podvod je v tejto dobe už niečím značne neobvyklým a mnoho tvrdých odporcov kryptomien už pochopilo, že  niečo, čo je založené na čistej matematike jednoducho nemôže byť podvodom. Donald Trump však nepôsobí tak, že kryptomeny chápe a vo svojej odpovedi hneď prezradil aj dôvod. Dolár považuje za svätý grál svetových financií a kryptomeny vidí iba ako zbytočnú konkurenciu. Národnú menu USA dokonca označil za stále silnejšiu a spoľahlivejšiu.

Nejedná sa o prvé Trumpove vyjadrenie smerom k digitálnym aktívam a takmer okamžite reagovala aj cena BTC

Už v roku 2019, keď bol Donald Trump ešte vo funkcii prezidenta sa vyjadril, že nie je zástancom Bitcoinu a kryptomien. Za hlavný bod svojho anti-krypto prístupu označil značnú volatilitu, ktorou je trh kryptomien dlhodobo známy. Uviedol tiež, že kryptomeny nie sú peniaze a ich hodnota je založená len na „riedkom vzduchu“. Trumpova administratíva sa dokonca snažila o uzákonenie extrémne prísnej krypto politiky, pričom Trump údajne povedal bývalému ministrovi financií Stevovi Mnuchinovi, aby „šiel po Bitcoine“.

V 2019 tieto vyjadrenia spôsobili prepad ceny Bitcoinu až o 10 000$, čo určite nepotešilo krypto fanúšikov a investorov. Cena BTC reagovala samozrejme aj po aktuálnych vyjadreniach, avšak pokles už nebol tak výrazný. Približne hodinu po rozhovore cena BTC klesla o približne 1,3%. Podobný pokles je však pri kryptomenách úplne bežnou záležitosťou a preto je ťažké povedať, či sa vôbec jednalo o reakciu na najnovšie Trumpove vyjadrenia.

Prečítajte si tiež: DeFi sa zotavuje z májového prepadu – problémy by ale nemali nastať

Všetci sa pravdepodobne zhodneme, že exprezident by si mal v prvom rade naštudovať záležitosti, ku ktorým sa chce vyjadrovať. Označiť Bitcoin za scam ho s určitosťou okamžite diskvalifikuje z akejkoľvek ďalšej serióznej debaty o kryptomenách. Jeho postoju sa však veľmi nedivíme – jeho „láska“ k doláru je postavená na jeho vlastných záujmoch a záujmoch ľudí, ktorí sú mu blízki.

Zdroje: cointelegraph.com, bitcoinist.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences