Ďalšie spoločnosti naliali do Bitcoinu desiatky miliónov

Máme tu nový týždeň a s tým aj oznámenia o tom, že nové spoločnosti sa rozhodli investovať do kryptomien. Konkrétne ide samozrejme o nákup najmä Bitcoinu a Etherea a dané spoločnosti sú nórska firma Aker ASA a Meitu, spoločnosť z Číny. Obe tieto spoločnosti sú verejne obchodované a tak sa pridávajú zatiaľ ku pomerne krátkemu zoznamu takých firiem, ktorých akcie sa dajú nakúpiť na burzách. Dôvody, prečo tak tieto firmy spravili a taktiež aj to, na ako dlho sa rozhodli kryptomeny nakúpiť, sa dočítate v tomto článku.

Akes ASA vytvorila vlastnú kryptomenovú spoločnosť

Aker ASA je nórskym gigantom, ktorý vlastní aktíva v hodnote približne 6 miliárd dolárov. Podľa dnešných oficiálnych vyjadrení sa práve táto spoločnosť rozhodla investovať do Bitcoinu približne 58 miliónov dolárov, pričom tak mala spraviť prostredníctvom Seetee, novovytvorenej sesterskej spoločnosti, ktorá je zameraná najmä na kryptomenový svet.

Seetee má patriť medzi revolučné kryptomenové firmy v Nórsku, keďže jediným zameraním Seetee majú byť kryptomeny, ich ťažba a spravovanie, ale takisto aj pomáhanie s vývojom technológii, ktoré sú spojené s kryptomenami, či rozvoj celého sektora. Pomôcť im k tomu má už aj prvá významná spoločnosť z kryptomenového sektora, s ktorou sa im podarilo uzavrieť spoluprácu. Ide o Blockstream, ktorej CEO Samson Mow sa vyjadril, že plánujú so Seetee spoločne pracovať na ťažbe Bitcoinu a implementácii rôznych sidechain vylepšení.

Prvým krokom Seetee však bol nákup približne 1 170 BTC, ktoré boli zakúpené za 58 miliónov dolárov. Plán tejto spoločnosti je pritom držať Bitcoin dlhodobo, pričom nielen samotný nákup, ale aj celkovo vytvorenie Seetee malo byť veľmi premysleným ťahom, ktorý mali predstavitelia Aker ASA dlhodobo plánovať.

Generálny riaditeľ spoločnosť Aker ASA, miliardár a takisto popredný nórsky biznisman, Kjell Inge Rokke, sa na danú tému vyjadril nasledovne:

„Minulý rok spravil Bitcoin obrovský progres k tomu, aby sa stal mainstreamovou investíciou. Keď investori s obrovskými skúsenosťami ako Paul Tudor Jones či Stanley Druckenmiller zverejnila, že podporujú Bitcoin, všetci by mali počúvať. Navyše, spoločnosti ako Tesla, Mass Mutual, MicroStrategy, Square už svoje pozície dávno zverejnili, pričom Fidelity, BlackRock či Morgan Stanley už pracujú na spustení vlastných investičných kryptomenových platforiem a produktov, ktoré to investorom poriadne uľahčia.

Okrem iného sa taktiež vyjadril, že aj napriek tomu, že je s Bitcoinom spojených hneď niekoľko riskov, Aker ASA sa investovania do kryptomien nebojí preto, že veria, že Bitcoin bude „na správnej strane histórie.“ Či sa táto spoločnosť bude zaujímať aj o iné kryptomeny ako o Bitcoin, zatiaľ známe nie je. Avšak naša ďalšia firma, ktorá investovala do kryptomien, sa nepozerá iba tú najväčšiu.

Prečítajte si tiež: [Názor] NFT sektor je bublina plná predražených hlúposti, ktorá dopadne rovnako ako ICO sektor

Viac Etherea ako Bitcoinu

Spoločnosť Meitu, ktorá je jednou z najpoužívanejších aplikácii na photoshop a upravovanie fotografii v Číne zverejnila, že vlastní viac ako 40 miliónov dolárov v kryptomenách. Ku oficiálnemu oznámeniu došlo minulý piatok, pričom celkovo má spoločnosť držať približne 380 BTC, ktoré dokopy vyšli spoločnosť na 18 miliónov dolárov a taktiež 15 000 ETH, za ktoré Meitu dokonca zaplatila až 22 miliónov dolárov.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

To však ani zďaleka nemusí byť všetko. Meitu má byť pripravené na investovanie celkovo až 100 miliónov dolárov do kryptomien, pričom má ísť nielen o Bitcoin, ale aj o rôzne altcoiny. Peniaze na tieto investície majú pochádzať nielen z existujúcich hotovostných rezerv, ale takisto aj z initial public offering (IPO), ktoré sa udialo ešte v roku 2016.

„Naše vedenie verí, že kryptomeny majú dostatok priestoru na rast a alokovanie časti našich rezerv do kryptomien vnímame aj ako diverzifikáciu ku držaniu hotovosti.“

Aj to sa nachádzalo v oficiálnom stanovisku spoločnosti Meitu, ktorá tak určite bude v kryptomenovom svete ešte spomínaná. Čo je však pozitívnejšie ako iba jednotlivé nákupy týchto dvoch spoločností je fakt, že sa do kryptomenového sveta nebojí investovať viac verejne obchodovaných spoločností, ktoré nie sú len z finančného sektora. To iba podčiarkuje fakt, že o tento typ investície začína byť naozaj veľký záujem, pričom sa postupne dostáva aj do tradičnejšie orientovaných spoločností.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://cryptoslate.com/, https://cryptopotato.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences