Charlie Munger, pravá ruka Warrena Buffetta, opäť skritizoval kryptomeny veľmi ostrými vyjadreniami!

Warren Buffett a Charlie Munger, zakladatelia a aj hlavní predstavitelia známej investičnej spoločnosti Berkhshire Hathaway, nemajú na kryptomeny práve najpozitívnejšie a najoptimistickejšie názory. To potvrdzujú svojimi vyjadreniami už niekoľko rokov, keďže sa už napríklad v roku 2017 vyjadrili o Bitcoine ako o „otrave na potkany“ či „nezmyselnej investícii a špekulácii, ktorá má slúžiť len kriminálnikom.“ Veľmi podobných vyjadrení z ich strany, ak nie ešte o čosi ostrejší, sme boli svedkami aj minulý týždeň, kedy sa na tradičnom ročnom stretnutí akcionárov a podielnikov spoločnosti Berkshire Hathaway opäť dostalo aj na tému kryptomien. No a najmä reakcia Charlieho Mungera na Bitcoin bola viac ako zaujímavá.

Nenávidím úspech Bitcoinu

Nenávidím úspech Bitcoinu. Z mojej strany táto mena nie je vítaná, pretože je užitočná najmä pre únoscov a vydieračov a takisto sa mi nepozdáva dávanie miliárd a miliárd dolárov niekomu za to, že vytvoril finančný produkt len tak zo vzduchu.“

Tak znela pomerne ostrá kritika zo strany Charlieho Mungera na otázku, ako vnímajú títo dvaja investiční experti kryptomeny. Opäť sa tak len premleli klasické argumenty proti kryptomenám, ktoré už nie sú ani zďaleka tak pravdivé, ako by práve Buffett a Munger chceli, aby v skutočnosti boli. Ak je totižto dokonalejší nástroj na pomáhanie takým typom ľudí, akých spomenul Munger, tak je to určite hotovosť, ktorá poskytuje anonymitu, o akej môže väčšina kryptomien iba snívať.

Prečítajte si tiež: Služby krypto mixérov sú pravdepodobne za hranicou zákona

Nenávisť voči kryptomenám, či technológiám ako takým?

Tam však jeho vyjadrenia na túto tému neskončili. Munger totižto ešte poznamenal, že situácia okolo Bitcoinu a hlavne jeho vývoju je nechutná a je opakom toho, čo civilizácia potrebuje. Munger a Buffett si tieto tvrdenia navzájom potvrdzujú a podporujú, pričom sa ale obaja verejne vyjadrili, že tejto technológii vôbec nerozumejú. Celkovo je o nich známe, že nie sú zástancami technológie, respektíve nie sú ani fanúšikmi ani používateľmi tých najnovších technologických noviniek.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Presne to si uvedomuje aj niekoľko členov kryptomenovej komunity, ktorí ihneď na tento fakt poukázali. Jedným z nich je napríklad kryptomenový analytik a ekonóm, Alex Kruger, ktorý povedal, že správcovia peňazí a peňažných fondov, akými sú aj Buffett s Mungerom, ktorí sa neprispôsobia technologickému pokroku, to budú mať v budúcnosti investovania veľmi ťažké. Rovnako doplnil aj nasledovné:

„Mungerova reakcia na to, ako sa vysporiadať s úspechom Bitcoinu bolo zvoliť hnev. S hnevom však nemôžete robiť racionálne rozhodnutia.“

Reakcia tak na seba pochopiteľne dlho nenechala čakať. Pri takých vyjadreniach, aké ale Buffett s Mungerom na tému kryptomien robia, sa nie je čomu diviť. Navyše, okrem toho, že sa o nich vie, že nie sú technologickými nadšencami, títo viac ako 90 roční páni (Warren Buffett 90 rokov a Charlie Munger dokonca 97 rokov) niekoľkokrát aj priamo povedali, že sa o kryptomenách nikdy poriadne nevzdelávali lebo tomu nerozumejú. Napriek tomu si ale vždy vedia do kryptomien poriadne kopnúť.

Zdroje: https://cryptopotato.com/, https://u.today/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences