CEO Krakenu: Cena Bitcoinu sa môže dostať na 1 milión dolárov

Jesse Powell, CEO kryptomenovej burzy Kraken, je známym kryptomenovým býkom. Jeho vyjadrenia sú často veľmi optimistické, čo je samozrejme ale spojené s jeho úlohou ako hlavným predstaviteľom jednej z najväčších kryptomenových búrz na svete. Jeho najnovšie vyjadrenia si opätovne získali množstvo kryptomenových fanúšikov, pretože sa zo strany Jesseho Powella jednalo nielen o cenové predikcie, ale taktiež aj o zmyslenie sa nad celým finančným systémom a jeho chybami.

Bitcoin na milión dolárov

Napriek tomu, že Bitcoin ešte neprekonal ani cenovú hranicu 60 000 dolárov, tak v kryptomenovom svete sa už dlho hovorí o cenových predpokladoch na rast na 100 000, 200 000 či dokonca 400 000 dolárov. Jesse Powell však všetky tieto cenové predpoklady prekonal svojim posledným vyjadrením. Podľa neho je totižto možné, že sa Bitcoin dostane nad cenovú hranicu 1 milióna dolárov.

„Ľudia sa pozerajú na to, že Bitcoin môže prekonať zlato ako hlavný uchovávateľ hodnoty. Z tohto pohľadu si myslím, že je cenová predikcia na jeden milión dolárov za desať rokov úplne rozumná.“

Tak znela časť z jeho vyjadrenia, pričom sa ešte stihol pozastaviť aj nad celým finančným systémom.

„Národné menové systémy sú staré iba 50 rokov, avšak už teraz ukazujú množstvo chýb a preto si myslím, že ľudia čoskoro začnú prepočítať hodnotu vecí na cenu Bitcoinu. Ľudia, ktorí sú skutočnými podporovateľmi Bitcoinu vedia, že táto kryptomena môže nahradiť svetové meny, čo v jednoduchosti znamená, že akákoľvek je celková trhová kapitalizáciu doláru či eura, taká môže byť trhová kapitalizácia Bitcoinu.“

Aby nebolo pomerne kontroverzných či vyhrotených tvrdení dosť, tak sa Jesse Powell ešte vyjadril, že teoreticky sa môže cena Bitcoinu hýbať nahor donekonečna. To preto, že národné fiat meny nemajú žiadny strop na to, kedy sa prestanú tlačiť peniaze, čo môže znamenať, že Bitcoin môže rásť taktiež donekonečna v porovnaní napríklad s dolárom.

Prečítajte si tiež: Co bude pro kryptoprůmysl znamenat potvrzení Garyho Genslera do role předsedy SEC?

Tieto vyjadrenia treba brať samozrejme trošku s odstupom, pretože Jesse Powell je CEO jednej z najväčších kryptomenových búrz a tak je v jeho záujme vybudovať trošku hype alebo ošiaľ ohľadom toho, ako vysoko sa môže Bitcoin potenciálne dostať. Na druhú stranu ale treba povedať, že jeho komentáre na tlačenie peňazí či slabé stránky aktuálneho menového, či celkovo finančného systému, majú niečo do seba.

Treba ísť krok za krokom

Jesse Powell sa ešte rovnako pridal ku skupine ľudí, ktorá verí, že Bitcoin sa tento rok dostane nad 100 000 dolárov. To stále naznačuje aj napríklad Stock to Flow indikátor od kryptomenového tradera známeho ako Plan B.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Rovnako s týmto názorom súhlasí aj William Quigley, spoluzakladateľ spoločnosti Magnetic. Ten si dokonca myslí, že najneskôr do prvého kvartálu budúceho roku sa Bitcoin dostane na hranicu 150 000 dolárov.

Pozitívnych predikcií je tak samozrejme mnoho. Netreba však ale zabúdať na to, že Bitcoin je extrémne volatilný a nepredvídateľný. Vrhnúť sa preto do investovania či obchodovania tohto aktíva bez znalosti celého sektora by bolo pomerne nezodpovedné a preto si ešte pred investíciou do najväčšej kryptomeny (alebo do akejkoľvek inej) najprv určite naštudujte, čo to kryptomeny sú a ako fungujú.

Zdroje: https://beincrypto.com/, https://u.today/, https://decrypt.co/, https://cointelegraph.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences