CEO HSBC sa vyjadroval o kryptomenách – pokorili už aj túto banku?

HSBC je jednou z mála bánk, ktorá sa na tému kryptomien vyjadruje pomerne minimálne. Napriek tomu, že ide o najväčšiu banku v Európe sa jej pohľad na kryptomeny nejako extrémne neprezentuje. To ale zmenil jej CEO, Noel Quinn, ktorý sa pre Reuters vyjadril aj na tému kryptomien.

Podpora kryptomien zatiaľ nehrozí

V dnešnom exkluzívnom rozhovore, ktorý ponúkol CEO HSBC, Noel Quinn pre Reuters, sa okrem iného spomínala aj téma kryptomien a vzťah tejto banky voči daným aktívam. Išlo o jedno z mála vyjadrení, ktoré táto inštitúcia vydala voči kryptomenám.

„Bitcoin nevnímame ako triedu finančných aktív pre nás vzhľadom k jeho volatilite. Pokiaľ naši klienti do neho chcú investovať, tak tak samozrejme robia, avšak my Bitcoin nepropagujeme vrámci nášho wealth management biznisu. Z rovnakého dôvodu sa ani neponáhľame do stablecoinov.“

Tak zneli vyjadrenia Noela Quinna. Z jeho slov je tak jasné, že HSBC sa aktuálne neplánuje zaradiť medzi banky ako JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley či BNY Mellon. Všetky tieto bankové inštitúcie sa už totižto nejakou formou postarali o to, aby ich klienti mohli nakupovať kryptomenové produkty priamo prostredníctvom ich infraštruktúry.

Prečítajte si tiež: Spoločnosť Samsung prináša do série telefónov Galaxy hardvérové peňaženky

HSBC má ale v tomto evidentne odlišné stanovisko, ktoré ale nie je úplne prekvapujúce, keďže sme už v minulosti mohli vidieť kroky tejto banky, ktoré poukázali na nie najlepší vzťah s kryptomenovým sektorom. Jeden z takýchto krokov bol napríklad zakázanie nakupovania akcii spoločnosti MicroStrategy vrámci HSBC banky. Týmto krokom dala HSBC jasne najavo, že podpora kryptomien, ktorých ako všetci dobre vieme má MicroStrategy na svojej súvahe viac ako dosť, z pohľadu tejto inštitúcie zatiaľ neprichádza do úvahy.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Napriek tomu ale môžeme tvrdiť, že je pomerne pravdepodobné, že HSBC bude musieť zmeniť svoj postoj. Viac a viac celosvetovo známych a podstatných bánk totižto pripravuje alebo už aj ponúka služby a produkty spojené s kryptomenami a tak je pravdepodobné, že bude aj HSBC nútená k tomuto kroku. Ani zďaleka by pritom nebola prvou bankovou inštitúciou, ktorá zmenila postoj voči kryptomenám. Goldman Sach či JP Morgan sú toho živým príkladom.

Zdroje: https://cryptobriefing.com/, https://www.reuters.com/, https://www.theblockcrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences