Ako sa vyvíja názor legendárnych investorov na Bitcoin

Spolu s rastom celého trhu kryptomien sme častejšie svedkami toho, že sa k ním vyjadruje aj mnoho známych a vplyvných investorov. Názory sa samozrejme líšia a nie všetky by sa dali označiť za pozitívne. Rast dopytu po kryptomenách zo strany ľudí a inštitúcií však doslova núti týchto investorov, aby kryptomeny brali vážne. Častou motiváciou je to, že nechcú prísť o svoj podiel na ziskoch z kryptomien. Sledujeme však aj to, že akonáhle si kryptomeny podrobne naštudujú, alebo nechajú vysvetliť, negatívne názory sa postupne menia, často až na otvorenú podporu digitálnych mien. Ako stále tvrdíme – základom je pochopenie kryptomien, ich fungovania a myšlienky.

Legendárny americký investor William H. Miller III v tom má dlhodobo jasno

Miller je zakladateľom, predsedom a hlavným investičným riaditeľom spoločnosti Miller Value Partners, ktorá sa venuje najmä investovaniu a to v rôznych odvetviach. Okrem iného je aj manažérom podielových fondov (Opportunity Equity a Income Strategy) spoločnosti. Je dôležité zdôrazniť, že Miller nie je žiadnym priemerným manažérom fondov. Počas jeho dlhoročnej kariéry sa mu podarilo stanoviť aj zásadné rekordy, ktoré dodnes žiadny iný správca aktív neprekonal.

V dokumente, ktorý vydal 5. januára tohto roku, sa pomerne obsiahlo vyjadril aj k Bitcoinu. Tvrdí v ňom, že politika FEDu má za priamy následok čoraz väčšie straty pri držaní hotovosti. Práve z tohto dôvodu spoločnosti ako Square, MassMutual a MicroStrategy presúvajú časť svojich finančných rezerv do Bitcoinu, čím sa snažia pokryť straty plynúce z inflácie. PayPal a Square dokonca v mene svojich klientov nakupujú všetkých 900 nových Bitcoinov, ktoré sa denne vyťažia.

Miller si v dokumente „podal“ aj známeho Warrena Buffetta

Práve Warren Buffett je autorom „slávneho“ vyjadrenia, v ktorom Bitcoin označil ako „jed na krysy“. Miller s ním v tomto výroku súhlasí, avšak dodáva, že krysami pravdepodobne myslel FIAT meny. Bitcoin považuje za digitálne zlato, ktoré má navyše oproti žltému kovu mnoho výhod. Predpokladá, že ak vzrastie úroveň inflácie, tak sa mnoho spoločností rozhodne pre alokáciu aspoň časti prostriedkov práve do kryptomien, čo bude mať za následok spustenie lavíny.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Podľa Millera existuje mnoho spôsobov ako sa dá na Bitcoin pozerať. Tým najjednoduchším je pohľad na ponuku a dopyt. Ponuka na základe rýchlosti ťažby rastie o 2% ročne, avšak dopyt rastie mnohonásobne rýchlejšie. To je podľa jeho názoru všetko, čo v skutočnosti potrebujeme vedieť a tiež hlavný dôvod, prečo sa Bitcoin z pohľadu ceny pravdepodobne ešte iba zahrieva.

CEO spoločnosti Blackrock o kryptomenách: „Mohli by sa stať skvelou triedou aktív“

Opäť sa nejedná o žiadnu malú neznámu spoločnosť a Blackrock je v skutočnosti najväčším správcom aktív na svete. Aktuálne zameriavajú svoju pozornosť aj na kryptomeny, ktoré považujú za rýchlo rastúci a extrémne zaujímavý sektor. Kryptomeny už dokonca ponúkajú investorom prostredníctvom Bitcoin Futures v dvoch svojich fondoch.

Prečítjate si tiež: Stane sa New York mestom ťažiacim z výhod kryptomien a blockchainu?

Aktuálne sa zdá, že Blackrock je voči kryptomenám stále otvorenejší. CEO tejto spoločnosti, Larry Fink sa len nedávno vyjadril, že by sa mohli stať skvelou triedou aktív. Dodáva, že ho fascinuje, aké množstvo ľudí a spoločností stále častejšie smeruje práve na tento trh. Kryptomeny sa podľa jeho názoru pravdepodobne nestanú náhradou klasických FIAT mien, avšak predpokladá, že v budúcnosti uvidíme okrem iných napríklad krypto dolár a krypto euro.

Zdroje: bitcoinist.com, cryptoglobe.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences