Spoločnosť Rothschild Investments sa opäť obrátila na kryptomeny – Bitcoin ale nie je najväčšou časťou jej portfólia

V posledných dňoch sa toho v kryptomenovom svete udialo veľmi veľa a pretlak noviniek, informácii no najmä zbesilých púmp či veľkých výstrelov a ziskov by mohol spôsobiť, že by sa zabudlo na jednu pomerne dôležitú správu, ktorej v piatok venovalo pozornosť len zopár kryptomenových magazínov. Je ňou investícia investičnej spoločnosti Rothschild Investment do kryptomien, najmä do Etherea, ktorá vzbudzuje pozornosť preto, že Ethereum je u tejto spoločnosti jednotkou medzi kryptomenami.

Ethereum favoritom – prichádza nový trend?

Pre tých, ktorí by chceli veriť, že jedna z najvplyvnejších a najbohatších rodín na svete, Rothschildovcov, investovala do kryptomien bude mať táto správa ale trpkú príchuť, keďže nejde o danú rodinu, ktorá investovala, ale o investičnú spoločnosť Rothschild Investment Corporation. Tá má v správe približne 1,1 miliardy dolárov a aktuálne investovala približne 4,75 miliónov dolárov do Etherea a navýšila aj svoju pozíciou v Bitcoine. Tá sa aktuálne hýbe na hranici približne 2 miliónov dolárov, pričom je zaujímavé, že spoločnosť Rothschild Investment investovala do Bitcoinu už v čase, keď stál približne 2 000 dolárov (júl 2020).

Prečítajte si tiež: Kritický pohľad na Dogecoin – DOGE ukázal veľa, avšak väčšina je negatívna

K tejto investícii, ako aj k tým predošlým, došlo prostredníctvom spoločnosti Grayscale Investments, ktorá slúži práve takýmto spoločnostiam pri ich vstupe do kryptomien. Prostredníctvom nej mala Rothschild Investment prikúpiť približne 8 000 akcií GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) predstavujúc investíciu do Bitcoinu, ktorá sa celkovo vyšplhala na viac ako 38 000 akcií. Rovnako kúpila viac ako 265 000 akcií ETHE (Grayscale Ethereum Trust), ktorý sa odvíja od ceny Etherea a ukazuje tak na to, že aktuálne sa tejto spoločnosti asi viacej pozdáva investícia do druhej najväčšej kryptomeny.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Využitie produktov Grayscalu pritom nie je prekvapujúce, keďže ide pre mnohých tradičných investorov o oveľa jednoduchšiu a najmä regulovanejšiu formu investície do kryptomien, ako prostredníctvom akýchkoľvek kryptomenových búrz. Aj preto teraz Grayscale spravuje už približne 660 000 BTC, čím má pod palcom viac ako 3,5% z ponuky najväčšej kryptomeny, ktorá je aktuálne v obehu. Celkovo má veľkosť AUM tejto spoločnosti viac ako 50 miliárd dolárov, z čoho približne 41 miliárd tvorí práve Bitcoin, 7 miliárd Ethereum a zvyšok je rozdelený do množstva menších fondov rozličných kryptomien.

Zdroje: https://cryptoslate.com/, https://cointelegraph.com/, https://beincrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences