SEC a Ripple Labs pôjdu pred súd – mimosúdna dohoda nie je pravdepodobná

Súdny spor medzi spoločnosťou Ripple Labs, ktorá reprezentuje aj kryptomenu XRP, a SEC (Securities and Exchange Commission), ktorý predstavuje amerického finančného regulátora, zdá sa nemá šancu na mimosúdne vyrovnanie. To vyplýva zo spoločného vyjadrenia oboch strán, ktoré bolo včera zverejnené. V ňom má stáť, že aktuálne nie je veľmi pravdepodobné, že by sa tieto dve strany boli schopné dohodnúť mimo súdu, čo znamená, že tento spor by sa mal dostať pred federálnu sudkyňu Analisu Torres.

Zmena administratívy všetko predĺžila

Z danej správy vyplýva, že aj napriek tomu, že sa začiatkom roku mohlo zdať, že ku mimosúdnej dohode môže skutočne prísť, tak aktuálne je situácia úplne iná. Zmena mala nastať najmä zo strany SECu, ktorý tvrdí, že vedenie, ktoré malo tento prípad na starosti pod Trumpovou administratívou, už nie je za tento prípad zodpovedné. Naopak, zmena hneď niekoľkých podstatných predstaviteľov SECu v Bidenovej vláde tak mala zapríčiniť, že sa tento prípad bude predlžovať.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Má tak nastať preto, že podmienky pôvodnej mimosúdnej dohody, ktorá mala pomôcť vysporiadať tento prípad čo najskôr, nemajú byť schválené zo strany nových SEC predstaviteľov, a tak je veľmi nepravdepodobné, že by v najbližších dňoch či týždňoch prišlo ku ukončeniu tohto súdneho sporu.

Mal by to Ripple Labs čo najskôr ukončiť?

Je pochopiteľné, že pokiaľ sa podmienky o plánovanej dohode spoločnosti Ripple Labs nebudú pozdávať, tak by ich nemali podpísať, a súdne pojednávanie tak bude asi jedinou možnosťou, ako sa môže tento prípad ukončiť.

Prečítajte si tiež: Musk je ochotný zaplatiť “Dogecoin veľrybám” aby predali svoje mince

Na druhú stranu, čím dlhšie sa bude celý spor naťahovať, tým viac budú musieť byť hlavní predstavitelia zaneprázdnení týmto prípadom a je veľmi pravdepodobné, že napredovanie tejto spoločnosti bude stagnovať. To môže ovplyvniť aj cenu XRP. Ten sa iba počas oznámenia o SEC obvinenia prepadol o viac ako 41 % za 24 hodín.

Takýto výrazný prepad sa však očakáva iba v momente, ak by skutočne došlo k prehre daného súdneho sporu, pričom by sa tak nemalo stať v najbližšej dobe. Avšak práve riziko spojené s prehrou a takisto aj negatívny sentiment okolo tejto kryptomeny spojený s neustálym delistovaním XRP z popredných kryptomenových búrz môže zapríčiniť, že sa spoločnosť Ripple Labs pokúsi doručiť mimosúdnu dohodu čo najskôr.

Kedy to bude a čo z nej bude vyplývať? Odpovede na tieto otázky sa evidentne nedozvieme tak skoro. Celý tento súdny spor však budeme určite sledovať, pretože či už sa to zarytým kryptomenovým fanúšikom páči alebo nie, tak Ripple je už dlhodobo v TOP 10 kryptomien z pohľadu trhovej kapitalizácie či popularity. Ripple sa dlhodobo nachádzal na treťom mieste a dokonca sa na istý čas dostal aj pred Ethereum, pričom ale práve problémy so SEC a nárast DeFi sektora ho postupne vytlačili z TOP 5.

Zdroje: https://www.coindesk.com/, https://ambcrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences