Nová blockchain hra: Illuvium

Hráči hry Illuvium môžu prechádzať jej rozsiahlou digitálnou krajinou, loviť a chytať divoké stvorenia, aby mohli bojovať v arénach alebo s nimi obchodovať na burze IlluviDEX. Okrem toho je hra Illuvium digitálnym svetom, v ktorom sa hráči stretávajú s nepriateľskými, záhadnými tvormi nazývanými Illuvial.

Ako funguje?

Ako v tradičných RPG hrách sú hráči umiestnení vo svete, kde ovládajú svoju postavu a sú zodpovední za rozhodnutia v rámci hry, ktoré môžu ovplyvniť budúce udalosti. Čím viac hráč hra s postavou, tým rýchlejšie môže získavať nové skúsenosti a výhody. V hre Illuvium postavy, nazývané Lovci, lovia bytosti podobné božstvám nazývané Illuvial, ktoré môžu byť uložené na Shards. Illuvial predstavuje NFT uložené v digitálnej peňaženke hráča.

Iluviali sú rozdelení do rôznych postáv ako Fighter, Guardian, Rogue, Psion a Empath a rôznych elementov ako voda, oheň, zem, vzduch a príroda. Ak používateľ uloví rovnaký typ Illuvialov, môžu ich spojiť, aby vytvvoril lepšíeho a výkonejšieho Illuviala a následne sa odstráni existujúce NFT.

Hra založená na blockchaine využíva aj štruktúru play to earn, kde používatelia môžu získať odmeny v hre vo forme tokenov ILV účasťou v súťažiach alebo plnením úloh. Používatelia môžu tiež uloviť Illuvialov a zbierať zdroje na nákup a predaj na trhu IlluviDEX.

Illuvium dokonca ponúka režim bojovej arény pre viacerých hráčov, kde používatelia bojujú o získanie odmien ILV a získanie vyššej hodnosti.

Prehľad hry

V intergalaktickej vesmírnej flotile sa ujmete role preživšieho z transportného plavidla. Keď sa konečne dostanete z plavidla, objavíte zničenú planétu, možno mýtickú kolísku civilizácie vašej rasy. Obrovský krištáľový oceán pohlcuje celú planétu okrem nepatrnej časti.

Žiarenie vyradí motory lode a narazíte na povrch planéty. Vyslobodzovaním z trosiek objavíte majestátne tvory, niektoré s takmer božskou silou. Našťastie vaša rasa začala ovládať rovnakú energiu, ktorú využívajú Illuvialovia a vy ste schopní zachytiť a ovládať faunu podobnú božstvám do kúskov kryštálu nazývaných Shards, vyťažených z povrchu planéty. Aby ste odhalili záhady planéty, stanete sa lovcom, cestujete po zemi, podmaňujete a zajímate Illuviálov a snažíte sa odomknúť obelisky, ktoré držia väčšinu sveta uzavretú.

Čo sú Illuvialy?

Jadro planéty vyžaruje zvláštnu radiáciu, ktorú príšery využívajú na rast, mutáciu a rozpútanie smrtiacich útokov. Niektorí Illuviály sa dajú ľahko nájsť, niektoré sú neuveriteľne zriedkavé. Nachádzajú sa v rozľahlej krajine.

Existuje viac ako 100 IIluviálov, ktorých môžete nájsť po celom svete, pričom každý má jedinečné schopnosti. Vytvárajú medzi sebou vzťahy založené na spoločných schonostiach alebo postavách, ktoré sa nazývajú Synergi. Pomocou systému Hybrid Synergy System sú Illuvialy silnejší, keď pracujú ako tím v Battle Arene. Rôzne Synergi vytvárajú rôzne bonusy pre váš tím, čo vám umožňuje poraziť súpera, aj keď majú Illuviálov s väčšou silou. Fusion vám umožňuje spojiť viacero Illuvialov rovnakého typu do silnejšieho s rôznymi atribútmi, niekedy patriacimi do úplne inej triedy alebo typu. Pamätajte, že niektorí Illuvialovia sú veľmi zriedkavý a ťažko sa hľadajú, takže objavenie ich Fused formy je ešte ťažšie.

Príbuznosť

Pôvod samotných Illuvials je záhadou, no rovnako tak je záhadou aj ich príbuznosť s prvkami tohto mimozemského sveta. Illuvials sa spájajú prevažne s jedným z 5 elementov voda, oheň, zem, vzduch a príroda.

Illuviary

Po havárii narazíte na almanach, na ktorom je napísané slovo Illuviary. Jeden z vašich ľudí tu musel pristáť už dávno. Vnútri nájdete zoznam všetkých Illuvialov nájdených v Illuviu, ale všetky sú zamknuté. Ak chcete odomknúť položky, musíte nájsť a chytiť Illuvialov a zaznamenať ich digitálny podpis do Illuviary.

Ak ste prvý vo vesmíre, ktorý objaví konkrétny digitálny podpis, vaše meno sa navždy objaví vedľa vášho objavu v celosvetovej databáze Illuviary. Ale tento digitálny podpis obsahuje oveľa viac než len ich biológiu. Môže to byť aj kľúč k odomknutiu záhady Illuvium.

Dobrodružstvo

Pre niektorých hráčov bude motiváciou cestovanie po svete a zbieranie Illuviálov. To môže byť neuveriteľne lukratívne, najmä ak sa hráčovi podarí chytiť vzácneho a silného Illuviála. Illuviálov bude časom ťažšie chytiť. Čím viac ich nájdete, tým bude aj ťažšie ich chytiť, pretože je to zásadne viazané na počet doteraz chytených.

Arény

Ostatní hráči môžu bojovať medzi sebou, aby dokázali, kto je lepší lovec. Títo hráči sa postavia do frontu v Ranked Aréne, kde sa môžu stretnúť s náhodným súperom s podobnou schopnosťou alebo povolať iných hráčov v ad-hoc stávkových zápasoch v Leviathan Arene. Ostatní hráči budú môcť sledovať a staviť si na výsledky.

Shards

S Shards sú hráči schopní zajať Illuviálov, ktorí sú najlepší v boji. Každý hráč bude chcieť ich mať niekoľko, kým sa vydá do sveta loviť. Môžete ich ťažiť z ložísk, ale vždy je dobré sa uistiť, že máte niečo k dispozícii pre prípad, že by ste narazili na vzácneho Illuviala.

Ako väčšina prvkov v hre aj Shards prichádzajú v rôznych úrovniach na základe ich sily pri chytení Illuvialov. Čím silnejší sú Illuvialy, tým ťažšie je ich chytiť. Kvalita Shard, ktorí vytiahnete zo zeme, je náhodná, pričom tie najsilnejšie sú najvzácnejšie. Ak sa chcete uistiť, že dokážete chytiť všetko, čo na svete nájdete, potom sa oplatí pozrieť si IlluviDEX, kde ich môžete získať.

IlluviDEX

Burza Illuvium je online trhovisko riadené Illuvium DAO, na ktorom môžu hráči nakupovať a predávať všetky NFT v hre. Hlavnou súčasťou IlluviDEX je obchodovanie s Illuvialmi, ale všetky NFT nájdené v hre sa dajú obchodovať tam.

Zbrane

V Illuviu nebojuje len s Illuviálmi. Vy, ako hráčska postava budete bojovať v bitke a budete mať na rukách futuristické zbrane, ktoré môžu byť vybavené drahokamami, ktoré uchovávajú podstatu Illuvialov, čo vám umožní vyžarovať auru, ktorá posilní vašich Illuvialov v boji. Váš výber zbraní tiež určuje vašu triedu, čo poskytuje ďalšie výhody vášmu tímu. Zbrane je možné predávať na IlluviDEX ako väčšinu ostatných NFT v hre.

Brnenie

Brnenie je tiež vyrobené z predmetov vyťažených na Illuviu a je vašou obranou proti tvorom, s ktorými bojujete. Ak sa vaše brnenie príliš poškodí, budete musieť počkať, kým sa zregeneruje. Vaša voľba brnenia však môže ovplyvniť bitku, pretože každý oblek má iné vlastnosti. Výber toho správneho pre vás a váš tím je jedným z mnohých rozhodnutí, ktoré v hre urobíte. Brnenie sa dá predávať na IlluviDEX ako väčšina ostatných NFT v hre.

Imbues

Imbues sú kozmetické zmeny, ktoré môžu pridať hodnotu hráčovej zbierke ďalším odlíšením ich akvizícií od ostatných. Imbues majú modulárny charakter a možno ich použiť na viacero položiek alebo sa ich môžete rozhodnúť predať na IlluviDEX. Rôzne predmety v hre môžu byť upravené, ako napríklad zbrane a brnenie.

Technológia

Illuvium je postavené v Unreal Engine 4.26. Bitky prebiehajú v simulácii kódovanej v C++, ktoré spúšťa herné prostredie za menej ako niekoľko milisekúnd. To je potom pripojené k Unreal Engine, kde to je vizualizované. Simulácia je deterministická, čo znamená, že server môže uložiť vstupné hodnoty, ktoré sú veľmi malé a každý zápas je možné prehrať. Illuvium bude môcť jednoducho archivovať každú odohranú bitku.

Filmový režim (zobrazený v upútavke na hru) umožňuje ľuďom s menej výkonnými počítačmi vykresliť zápasy v mimoriadne vysokej kvalite. Toto je možné dosiahnuť len vďaka deterministickej povahe základnej simulácie.

Každý región v Illuvium je starostlivo vytvorený niektorými z najlepších digitálnych umelcov na svete. Patentovaná technológia sa používa na dosiahnutie filmového pocitu z aktív vďaka pracovnému postupu, ktorý sa do značnej miery spolieha na extrémne výkonnú renderovaciu farmu, ktorá umožňuje hre predspracovať veľkú časť výpočtových dát, takže grafické zaťaženie v hre je nižšie a pritom stále vyzerá úžasne a podrobne.

Vlastnosti hry Illuvium Blockchain

Nft tokeny

Illuvium umožňuje používateľom hladať NFT tokeny prostredníctvom webovej stránky Illuvium a nakupovať ich na zberateľskom trhu OpenSea. Tieto blockchainové herné položky prichádzajú v rôznych formátoch vrátane Cosplay a Genesis Promo, pričom obe sú razené Illuvium DAO. Okrem tradičných NFT v rámci Illuvium systém tiež zavádza krajiny, ktoré sú obchodovateľné a zarábateľné v hre. Pozemky sú rozdelené do piatich úrovní na základe ich nedostatku a kvality.

                                                          

Nulové poplatky za plyn a rýchle transakcie

Illuvium využíva pokročilé možnosti škálovania vrstvy 2, ktoré poskytuje Immutable X, na podporu rýchlych transakcií a nulových poplatkov za plyn. Immutable X je projekt, ktorý bol navrhnutý špeciálne na zvýšenie priepustnosti transakcií pre použitie s blockchainovými hernými systémami a NFT na Ethereu. Dosahuje to prostredníctvom súhrnov Zero-Knowledge Rollups (zk-Rollups), čo je forma škálovania vrstvy 2 zameraná na súkromie. Okrem toho, aby sa zabezpečilo robustné zabezpečenie platformy Illuvium, systém využíva kryptografiu Zero-Knowledge Proof s cieľom zabrániť škodlivým aktérom v prístupe k súkromným kľúčom používateľov.

Stimulovaný staking

Staking na Illuvium je hráčom umožnený prostredníctvom inteligentných zmlúv, ktoré odmeňujú používateľov. Stakingový systém využíva základné skupiny a flash skupiny a bežnú (ILV) aj syntetickú (sILV) verziu tokenu ILV. Existujú dva hlavné typy základných skupín, ktoré umožňujú používateľom vkladať svoje ILV. Skupina ILV a skupina ILV/ETH. Súbor tokenov ILV umožňuje používateľom vkladať iba ILV, zatiaľ, čo používatelia môžu poskytnúť likviditu do fondu ILV/ETH (vo forme ILV alebo ETH) výmenou za tokeny poskytovateľa likvidity Sushi (SLP), ktoré potom používatelia vkladajú.

Flash pooly sú na druhej strane pooly, ktoré obsahujú tokeny z partnerských projektov. Príklady zahŕňajú token Axie Infinity Shards (AXS) a token XYZ protokolu Universe.XYZ NFT. Keď používateľ zamkne svoje tokeny, má možnosť získať tokeny buď v ILV alebo sILV. Tí, ktorý sa rozhodnú získať svoje odmeny v ILV, podliehajú 12-mesačnému zablokovaniu, zatiaľ, čo používatelia, ktorý sa rozhodnú prijímať svoje tokeny v sILV, ich môžu okamžite použiť v hre na nákup NFT a iných položiek blockchainových hier.

Integrácia a rozvoj decentralizovanej burzy

Illuvium má partnerstvo s niekoľkými decentralizovanými burzami (DEX) vrátane SushiSwap a 1Inch. IlluviDEX umožní používateľom obchodovať s NFT v hre a nakoniec bude mať rozsiahlejšie funkcie.

Zdroje:

https://academy.moralis.io/blog/illuvium-the-new-highly-anticipated-nft-game,https://docs.illuvium.io/whitepaper/game-overview/,https://www.gemini.com/cryptopedia/illuvium-crypto-rpg-blockchain-game-ilv-token#section-features-of-the-illuvium-blockchain-game

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences