Ethereum ospevuje niekoľko popredných kryptomenových osobností – o koho ide?

Pokiaľ sa hovorí o kryptomenovom bullmarkete, v 9 z 10 prípadoch sa pozerá najprv na Bitcoin a až následne na ostatné kryptomeny. A tak to má byť. Bitcoin je prvou a stále najväčšou kryptomenou, bez ktorej by tu ostatné nikdy neboli. Aj preto si mnoho maximalistov myslí, že Bitcoin jednoducho nikdy nebude nahradený akoukoľvek inou kryptomenou, pričom veria, že BTC bude čo sa týka využívania, či trhovej kapitalizácie stále číslom jeden.

Aktuálne sa ale stále viac začínajú ozývať hlasy zo strany podporovateľov druhej najväčšej kryptomeny, Etherea. Len v posledných dňoch sa hneď niekoľko zaujímavých kryptomenových osobností vyjadrilo, že veria, že Ethereum môže priniesť v najbližšom čase oveľa zaujímavejšie zisky, pričom si niektorí z nich dokonca myslia, že z dlhodobého hľadiska môže prekonať aj Bitcoin a stať sa tak najväčšou kryptomenou na trhu.

Mike Novogratz, Guy z Coin Bureau, Arthur Hayes a ďalší

List aktuálnych ETH podporovateľov začína naberať v posledných dňoch extrémne známe mená. Tým nikto samozrejme nechce tvrdiť, že by boli tieto osobnosti doteraz Bitcoin maximalisti alebo odporcami ostatných kryptomien (alebo že už neveria Bitcoinu). Avšak slová chvály, s ktorými aktuálne opisujú Ethereum, sa u nich ani zďaleka tak často nevyskytovali.

Prečítajte si tiež: Obchodovať už budeme aj na známej platforme CoinMarketCap

Napríklad Mike Novogratz, CEO spoločnosti Galaxy Digital, si myslí, že napriek tomu, že je Bitcoin skvelým držiteľom hodnoty, Ethereum jednoducho má potenciál poskytnúť viac a preto sa dostať dokonca aj na prvé miesto čo sa kapitalizácie kryptomien týka. Ku flippeningu, ako sa oficiálne hovorí možnosti, že Bitcoin „prerastie“ nejaká iná kryptomena trhovou kapitalizáciu, by podľa neho mohlo dôjsť v najbližších rokoch. Sám však upozornil, že by išlo o dlhý proces, ktorý navyše nikdy nemusí nastať. Rovnako tiež spomenul, že Ethereum má väčšiu konkurenciu zo strany takých projektov ako Solana či Terra (a mnoho iných) a aj preto povedal, že tým táto kryptomena určite nemá všetko vyhraté.

Podobne bullish bol vo svojom poslednom videu aj The Guy z kanála Coin Bureau. Ten sa už dlhodobo radí medzi špičku v kryptomenových zdrojoch zameraných na vzdelanie, pričom to opäť potvrdil aj v tomto videu. V ňom okrem iného vyzdvihol aj postrehy Arthura Hayesa, CEO burzy BitMEX, ktorý síce nepatrí v kryptomenovom svete ku najpopulárnejším predstaviteľom, avšak aj napriek tomu stoja jeho názory za zváženie. Okrem iného sa obaja vyjadrili, že si myslia, že Ethereum jednoducho bude aj naďalej tlačiť dopredu hype z DeFi či NFT sektorov. Rovnako ale veria, že aj napriek tomu, že môže ísť aktuálne o mániu, tak z dlhodobého hľadiska sa obom týmto sektorom môže dariť.

The Guy takisto poukázal aj na London hard fork (známy ako EIP 1559) či ETH 2.0. V oboch prípadoch ide o výrazné vylepšenia celého projektu, ktoré môžu mať zásadný dopad na jeho vývoj. Jedným dychom ale treba dodať, že tak, ako ho môžu posunúť vpred, rovnako ho môžu v prípade komplikácii či neočakávaných problémov aj potopiť (aj keď v prípade ETH asi nepôjde o úplné „potopenie“). Jeho video nájdete napríklad aj tu:

Zdroj: Youtube

Ide o veľké oči „shitcoinerov“?

Veľmi zaujímavý pohľad na situáciu okolo Etherea ešte pridal napríklad aj Joseph Lubin, zakladateľ ConsenSys spoločnosti, ktorý sa taktiež podieľal na vývoji Etherea. Ten si myslí, že Ethereum aktuálne mohlo začať akúsi významnejšiu zmenu paradigmy, ktorá by mohla tiež viesť ku flippeningu. Verí, že práve tá by mohla viesť aj ku zmene vrámci tradičného finančného sveta, ktorý by mal byť vývojom kryptomien stále vo väčších a väčších problémoch.

Neviete, čo si vybrať? Tak si vyberte všetko! VIP má všetko. Exkluzívny obsah je len začiatok! Vstúpte do VIP sveta Kryptotrejder. Viac info TU.

Jeho názor podporil aj Matthew Sigel, hlavný predstaviteľ Digital Assets Research pre VanEck. Ten sa vyjadril, že v najlepšom scenári je možné, aby sa Ethereum dostalo s celkovou trhovou hodnotou na viac ako 2 bilióny dolárov (takmer 10x nárast – čo by rovnako prinieslo približne hodnotu 20 000 dolárov za ETH). Ako všetci predošlí podporovatelia tejto myšlienky, aj Sigel poukázal najmä na problémy centralizovaných systémov, popularitu DeFi a NFT postavených na Ethereu, či fakte, že Ethereum je stále jednoducho najpopulárnejším altcoinom.

Stále si však treba pripomínať, že Ethereum má pred sebou naozaj veľké a podstatné zmeny. Aj keď si niektorí môžu myslieť, že je ETH na dobrej ceste ich splniť, faktom ostáva, že tak komplikovaný krok ako prechod z PoW na PoS ešte vrámci kryptomien spravený nebol, čo potvrdilo už niekoľkonásobné presúvanie termínu, kedy k nemu skutočne príde. Je však minimálne pozoruhodné, že iba za posledných pár dní sa zrazu v kryptomenovom svete objavilo niekoľko popredných predstaviteľov rôznych spoločností, či influencerov, ktorí začali ETH vo veľkom vychvaľovať.

Zdroje: https://www.businesswire.com/, https://cointelegraph.com/, https://cryptopotato.com/, https://u.today/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences