Bude Ether stáť 85 000 $ už v roku 2025 ?

Ether je jedna z najznámejších kryptomien na svete a je teda samozrejme často diskutovaná aj z pohľadu budúceho vývoja jej ceny. Mnoho analytikov predpovedá naozaj žiarivú budúcnosť ETH a jeden z nich dokonca predpokladá, že do roku 2025 cena dosiahne úroveň až 85 000 dolárov. Prvým krokom, ktorý by mohol prispieť k naplneniu tohto scenára je určite aj pripravovaný prechod na Proof-of-Stake a Ethereum 2.0 . Práve v najbližších dňoch sa v tomto smere chystá veľká udalosť a na testovacie siete Etherea prichádza očakávaný hardfork London.

Podľa krypto analytika sa cena ETH dostane na 5-miestne čísla už tento rok

Populárny krypto analytik a influencer Ben Armstrong vo svojom nedávnom videu vysvetlil, prečo si je absolútne istý, že cena Etheru (ETH) dosiahne do konca roka 2021 až 25 000 dolárov a do roka 2025 neuveriteľných 85 000 dolárov. Ethereum podľa neho zažíva extrémne úspešný rok, čo určite dokazuje aj dosiahnutie nového ATH, ktoré prekročilo hladinu 4 300 dolárov.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Dodal, že podľa všetkých dostupných metrík, dát a technickej analýzy by sme mali byť v júli svedkami ďalšieho bull runu. Ethereum by podľa neho malo v tomto cykle dokonca predbehnúť aj kráľa kryptomien – Bitcoin. Ako hlavný pohon tohto rastu Armstrong identifikoval odvetvie decentralizovaných financií (DeFi) a musíme potvrdiť, že DeFi sa pravdepodobne stále iba zahrieva. Akonáhle sa decentralizované financie naplno rozbehnú a aplikujú na rôzne oblasti nášho bežného života, môžeme očakávať obrovský nárast chainov, ktoré ich podporujú.

Ďalšou udalosťou, ktorá by mohla výrazne prispieť k budúcemu rastu ceny ETH je aj prechod na Proof-of-Stake, ktorý označujeme ako Ethereum 2.0. Už 24. júna prichádza na testovaciu sieť Etherea hardfork London a za jeho najväčšiu vychytávku sa považuje aktualizácia EIP-1559. Tá by mala výrazne zrýchliť spracovávanie transakcií a znížiť často kritizované poplatky za transakcie. DeFi v kombinácii s odvetvím NFT a prechodom na PoS sú teda podľa Armstronga hlavnými dôvodmi, prečo ETH uvidíme na cene 85 000 dolárov už v horizonte niekoľkých rokov.

Hardfork London prichádza na testnety Etherea už ďalší týždeň

Poďme sa bližšie pozrieť na spomínaný hardfork Etherea, ktorý je známy pod názvom London. Ten prichádza na testovacie siete Ropsten, Goerli a Rinkeby, pričom prvou uvedenou začíname už 24. júla. Zatiaľ nie je známe kedy sa aktualizácie dostanú aj na hlavný blockchain Ethereum.

Upgrade London prináša spolu až 5 aktualizácií označovaných ako EIP – Ethereum Improvement Proposal. Hlavnou hviezdou je však určite EIP-1559, ktorý kompletne zreorganizuje štruktúru transakčných poplatkov Etherea. Tie by mali klesnúť tak výrazne, že ťažiari by mohli po tejto stránke prísť až o 50% príjmov. Viedlo to dokonca aj k veľkej kritike zo strany ťažiarov, ktorí plánovali aj určitú formu „štrajku“.

Prečítajte si tiež: K IMF sa už pridáva aj World Bank – problémom je Salvador

Táto aktualizácia predstavuje dôležitý krok na ceste k dlho očakávanému Ethereu 2.0 a treba určite spomenúť aj to, že prechodom na Proof-of-Stake výrazne klesne aj spotreba elektrickej energie, potrebnej pre overovanie transakcií. Netreba spomínať, že práve spotreba energie a uhlíková stopa je aktuálne veľmi diskutovanou témou. Môžeme tak len hádať, či prechod na PoS, spolu s odvetviami DeFi a NFT naozaj vystrelia Ether až na 85 000 dolárov. Fanúšikovia druhej najväčšej kryptomeny by však určite neboli proti. 

Ako to vidíte vy? Uvidíme ETH na 25 000 $ ešte tento rok a na 85 000 $ do roka 2025? Sú podľa vás tieto hodnoty reálne, alebo je to len výplod fantázie veľkého zástancu Etherea?

Zdroje: cointelegraph.com, cryptoglobe.com, coinmarketcap.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences