Blockchainová online hra: Axie Infinity

Axie Infinity je online hra v štýle Pokémona, kde hráči vedú ťahové bitky s použitím postáv nazývaných Axie. Na rozdiel od iných online hier hráči Axie Infinity vlastnia postavy, s ktorými hrajú, spolu s pôdou, zdrojmi a predmetmi sveta Axie.

Predpokladom hry Axie Infinity, ktorú vytvorili Trung Nguyen a Aleksander Larsen z blockchainového game lab Sky Mavis, je poskytnúť hráčom otvorený digitálny svet, ktorého ekonomiku vlastnia a ovládajú.

Axie Infinity dokazuje vlastníctvo jedinečných digitálnych predmetov v hre pomocou tokenov NFT založených na blockchainovej sieti. Stručne povedané, NFT funguje ako potvrdenie, ktoré dokazuje, že používateľ X vlastní položku Y. Tento dôkaz umožňuje používateľom upgradovať svoje Axies, predávať ich iným hráčom alebo ich jednoducho držať v kryptomenovej peňaženke.

Okrem nového využitia technológie NFT, Axie Infinity inovuje aj iným smerom. Je to jedna z prvých online hier, ktoré platia hráčom v kryptomenách. Keď v bitke porazíte iného hráča, získate tokeny Small Love Potion (SLP).

S tokenmi SLP vo svojej peňaženke môžete vylepšovať svoje postavy, aby ste vytvorili ďalšie jedinečné Axie so silnými vlastnosťami.

Axie Infinity Gameplay

Hra Axie Infinity je navrhnutá ako svet digitálnych zvieratiek, pričom hlavnou prioritou je zábava. Základný tím Axie verí, že urobiť, čo najzábavnejší zážitok pritiahne nových používateľov. Teoreticky by to malo priniesť väčšiu hodnotu sieti Axie prostredníctvom rastúcej interakcie komunity a prilákania nových používateľov.

Framework Axie bitiek je kombináciou veľmi obľúbených hier, ako sú Final Fantasy Tactics, Pokémon a Idle Heroes. Štruktúra hry je ťahová kartová hra v reálnom čase. Či už máte radi bitky v kartových hrách, budujete si vlastnú digitálnu krajinu alebo vlastníte vzácne digitálne aktíva a domácich miláčikov, Axie Infinity vytvorilo dokonalú hospodárnosť a herný zážitok z bitiek.

Marketplace

Axie Marketplace je decentralizovaný trh, kde si hráči môžu prezerať všetky položky dostupné v hre. Môžete si prezerať a filtrovať tisíce rôznych dostupných Axies. Karta v hornej časti vám tiež umožňuje prepínať trh medzi Axies, pozemkami, položkami a balíkmi. Za položky v hre sa v súčasnosti musí platiť v ETH, pričom ceny aktív sa pohybujú medzi 0,04 ETH až 100+ ETH.

Breeding Axies

Podobne, ako skutočné mačky a psy a neslávne známe CryptoKitties z roku 2017, Axies sa množia na produkciu potomkov s neznámymi génmi a vlastnosťami. Súčasťou šľachtiteľskej hry je hazardovanie s pravdepodobnosťou produkcie známych dominantných, recesívnych a minoritných génov pri vytváraní potomstva. Aby sa však zabránilo hyperinflácii chovu Axie, boli zavedené určité požiadavky na kryptografické zdroje.

Axies sa môžu rozmnožovať maximálne sedemkrát. Okrem toho chov nie je zadarmo. Stojí 0,05 ETH za každého nového vyprodukovaného Axie.

Mechanika bojového systému

Herné mechanizmy vyžadujú, aby používatelia vytvorili tím troch Axies. Väčšina nových hráčov pozostáva z jedného obrancu Axie a dvoch útočných Axie. Axie obranca je definovaný s vysokým zdravotným stavom a dobre absorbuje poškodenie. Tiež by mal v ideálnom prípade držať aspoň dve karty štítu. Na druhej strane sa očakáva, že útočné Axie budú mať v rukách aspoň dve karty s poškodením 100+ a navyše budú môcť obetovať zdravie a štít pre väčšie poškodenie.

Axie Infinity a bojový systém Axie možno použiť ako PvP alebo PvE. Hráči si ťahajú karty, aby bojovali so svojimi Axies až do posledného postavenia s jedným zostávajúcim Axie, kým sa nepotvrdí víťazstvo.

Land

Domov Axie je známy, ako Lunacia a predstavuje spôsob, ako odomknúť ďalšiu užitočnosť a príležitosti na rozšírenie siete Axie. V Lunacia je k dispozícii len 90 601 pozemkov, ktoré, podobne ako skutočný svet, pozostávajú z rôznych typov pôdy.

          

Každý kúsok zeme je reprezentovaný ako token NFT na blockchaine Ethereum. To znamená, že si môžete digitálne overiť, že vlastníte pozemok Lunacia. Používatelia si tiež môžu časom vylepšiť svoje pozemky o zdroje a potenciálne remeselné prísady a materiály, ktoré sa objavia pri interakcii s hrou.

Ako vývoj pokračuje, tím Axie vytvoril prostredie Lunacia pre používateľov, aby si vytvorili svoje vlastné domáce hry pomocou sady Lunacia SDK (Software Development Kit).

Axie Economy

Axie Infinity vytvára vo svojej hre novú virtuálnu ekonomiku. Virtuálne ekonomiky existujú prevažne v rámci virtuálnych herných platforiem. Implementácia nedôveryhodnej a decentralizovanej ekonomickej infraštruktúry je však niečo, čo sa dá dosiahnuť iba pomocou technológie blockchain.

Small Love Potions (SLP)

Za splnenie cieľov a splnenie úloh v hre môžu byť používatelia odmenení Small Love Potions (SLP). Počas objavovania hlbín sveta Axie Infinity možno občas nájsť aj Small Love Potions. Tieto elixíry majú zásadné rozdiely od iných aktív v hre.

                                                               

SLP sú menové tokeny založené na ERC-20 na rozdiel od nezameniteľného štandardu tokenov ERC-721 používaného pre iné položky v hre. Tokeny SLP je možné nakupovať a predávať na decentralizovaných burzách, ako je Uniswap. Ak používatelia nazbierali tokeny SLP na svojom účte Axie a nechcú ich použiť na množenie, používatelia majú možnosť profitovať a predávať ich na burze.

Axie Infinity Shards (AXS) Token

Tento token ERC-20 slúži na riadenia sveta Axie. Držitelia AXS si budú môcť nárokovať odmeny, ak vložia svoje tokeny, zahrajú si hru a zúčastnia sa kľúčových hlasovaní o správe verejných vecí. Hráči budú tiež môcť zarábať AXS hraním rôznych hier v rámci Axie Infinity Universe a prostredníctvom iniciatív vytvorených používateľmi.

                                                                         

Cieľom Axie Infinity Shards je zosúladiť stimuly medzi hráčmi hry a vývojármi novými a vzrušujúcimi spôsobmi. Vyššie opísané mechanizmy majú dva hlavné ciele, a to odmeňovať hráčov za interakciu s Axie Infinity a zároveň ich motivovať, aby držali svoje tokeny, aby si mohli nárokovať ďalšie odmeny a decentralizovať vlastníctvo a správu Axie Infinity.

Zdroje:

https://academy.shrimpy.io/post/what-is-axie-infinity-axs-explaining-the-play-to-earn-gaming-sensation,https://whitepaper.axieinfinity.com/axs,https://academy.moralis.io/blog/what-is-axie-infinity-and-the-axs-token

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences